Cara membuat blog

Membuat blog cukup mudah sebenarnya.Boleh sambil buat sambil belajar.Yang penting kemahuan mesti ada.Banyak sumber sumber yang kita boleh perolehi untuk mempelajari blog.Untuk mencipta blog anda mestilah mempunyai akaun dengan blogger di www.blogger.com.

Langkah langkahnya:
Langkah ini hanya setelah ada akaun gmail.Anda boleh membuat akaun melalui laman web gmail atau dilaman web blogger dan klik create account

1.Masuk ke laman web Blogger dan Klik pada Log in

2.klik pada create new blog


3 .Isikan tajuk profile yg ingin dipaparkan. Kemudian klik pada continue to blogger



4.Masukkan Nama blog pada ruangan title dan Alamat blog pada ruangan address.Pada alamat blog
 anda jika keluar paparan "Sorry, this blog address is not available" bermaksud alamat blog telah ada 
dan perlu mencari nama yang masih belum digunakan lagi.
 


5.Pada ruangan theme pilih paparan blog yang sesuai dengan anda dan klik create blog
6.kemudian muncul paparan dashboard blogger.Untuk memulakan posting klik pada new post

7.Masukkan tajuk artikel pada title …taipkan artikel pada ruangan yang disediakan dan klik publish 
untuk memaparkan posting anda.





Update 21 Mei 2019.

Post a Comment

254 Comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 254   Newer›   Newest»
Unknown said...
Teknik Buat Blog

kalo nak letak gambar dalam n3 kan, pastu nak tepek link kita kat gamba tu cemana eehh?? cemana cara yg senang nak buat masa tulis n3?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@g0m0k9enDekcaranya sama dengan buat kod tukar link,bila klik pada gambar terus kelink yg dikehendakki.cuba rujuk pada tutorial cara buat kod tukar link pada blog.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@CoNaN MaLaYatak ada shoutbox dan cbox ada kelemahan masing2.jgn buka blog byk2 bila BW..

luthfie fadhillah said...
Teknik Buat Blog

permisi numpang lwattt..

salam Blogger gan :D

Captain said...
Teknik Buat Blog

salam ya akhi..minta izin copy & paste tutorial blog sini... kredit dan backlink ke blog ini semula...semuga dirahmatNya.

piee said...
Teknik Buat Blog

best la blog ni saye cukee

bayi ngomong kiamat said...
Teknik Buat Blog

makasih , nice info

Kang Hasbull said...
Teknik Buat Blog

om aq izin copy artikel nie...heheheeee

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Kang Hasbullboleh silahkan

Badrol Uyop said...
Teknik Buat Blog

saya ni baru nak jinak2 dgn blog.. cara nak buat blog pun blum mahir lagi..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Badrol Uyopsaya pun bermula dari bawah juga tak pandai juga..tapi kerana minat dan rajin mencuba akhirnya ...boleh juga..

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

Blog ni terbik arrr......
time kasih kerana berkongsi ilmu....
nanti nk mntak tjuk ajar ye....

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terimakasih
www.bukittinggifashion.com or www.bukittinggi-fashion.blogspot.com

dalila said...
Teknik Buat Blog

camna nak dapatkan balik side bar kanan yang hilang?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Dalila Hamidsidebar tu melorot kebawah
cuba lihat tutorial...masaalah blog melorot.Sebaik2nya sebelum ubah apa apa pada template buat backup dulu.kalau ada silap boleh kembalikan keasal.cuba klik pada revert widget template to default.kalau tak boleh kena tukar template.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Dalila Hamidcuba gunakan template designer..masuk kedesign---template designer---adjust width---cuba laras slider...untuk entire blog---dan side bar---ada kod yg dimasukkan salah pada template..sebab tu jadi mcm tu---cuba ingat apa yg terakhir dibuat dan remove kod tersebut...

dalila said...
Teknik Buat Blog

@yahaya

alamak... mmg dlm kepala akak ni x dpt recall balik apa yg di buat semalam... tapi mmg ada adjust tapi mmg x keluar langusung side sebelah kiri tu.... view dalam add and arrange page elements ada side bar kiri tu... tapi bila tgok di bahagian blog template designer dan adjust entire blog tu boleh adjust termasuk right side bar tapi right side bar mmg x nampak... ada cara lain x? tq

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Dalila Hamidmasuk ke design---edit html--pada bahagian bawah ada sebelah kiri ada revert widget templates to default..kalau tak boleh juga kena tukar template

dalila said...
Teknik Buat Blog

@yahaya

yahya.. sebenarnya akak mmg dh tukar template guna yg classic sampai yg baru pun dah cuba.. tapi x kelaur jgak... masa pilih template tu mmg ada side bar kanan tu.. tpi bila publish semua turun bwah... :(

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Dalila Hamiddownload template dan send kat email saya....guna menu diatas dulu...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

napa blog yg saya bt x boleh dicari di blogsport.com...salah kt mana ye.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@siti saadah bt safar cuba ikut tutorial ubah setting pada blog.

Penulis Rindu said...
Teknik Buat Blog

singgah bro

septiaji said...
Teknik Buat Blog

wah info yang berguna nih gan bagi newbie

Unknown said...
Teknik Buat Blog

salam pergerakan

ICAH BANJARMASIN said...
Teknik Buat Blog

Nice article I like it,great day 4U.

Albab said...
Teknik Buat Blog

akhirnya saya bisa juga buat blog, makasih yah ^^

myta said...
Teknik Buat Blog

mlm....semua...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

THANKS utk tips2 yg berguna..saya baru buat blog..so sila2 r lawat ya

Ramzi Ebaz said...
Teknik Buat Blog

membuat blog di blogspot tidaklah sulit apalagi kalo dobantu tutorial dari sobat ni akan tambah mudah
nice share sob :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih,,nice info.ingatkan susah nak wat rupanya senang je

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thanks...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

cara yang baik

justbeyourself said...
Teknik Buat Blog

macam mana tak dapat create password ne? haishh.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@justbeyourself
password tak boleh dibuat kerana tidak mengikut kehendak seperti perlu 8 aksara,gabungan huruf dan nombor..sila ikut arahan yg diberikan

azuwa_smam said...
Teknik Buat Blog

TQ,BAGUS WEB NIE

Unknown said...
Teknik Buat Blog

sanagt menarik.......

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thanks..blog ni byk membantu..:)

Iera Di Langit said...
Teknik Buat Blog

mcam mne nk buat blog tu jdi HTML ea ? please bagitau .. :)

TULIP PUTIH@ BIRU (NURUL SHUHAIDA NUR IMAN ) said...
Teknik Buat Blog

segala komen anda amatlah di hargai...

za said...
Teknik Buat Blog

thanks kpd tuan punye blog....sgt membantu sy dlm usaha membuat blog ygpertam...yeay! ^_^

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tutorial cara buat blog disini paling lengkap karna khusus soal blog

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker said...
Teknik Buat Blog

Cantiknya blog ni... saya pun sedang belajar memperbaiki mutu blog saya. Google2 terjumpa blog ini. Terima kasih di atas ilmu yg dicurahkan.... Jika sudi, singgah2 la ke blog saya & jika ada sebarang komen membina, amat2 saya alukan. http://ieta-myblog.blogspot.com

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas tunjuk ajar...

shafiqah zulkifli said...
Teknik Buat Blog

thanks for inform, blog nie cantek , tapi , cantek lagi blog saya kannnnn ~

Unknown said...
Teknik Buat Blog

klau...dia cakap"sorry this blog address is not available...pastu kita dah cuba buat yg lain "n" lagi...tapi tetap x leh camne?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@amiera mierakalau tak boleh memang dah ada org guna alamat tu...cuba lagi

mudah tupperware said...
Teknik Buat Blog

terima kasih.. krn sye dpt mbina blog sye sndiri.. tp.. boleh tak syr nk tukar alamat blog sye? tolong..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@my tupperware storemasuk ke dashboard...pilih setting ....basic...publishing...blog adress
tukar disini.....

Unknown said...
Teknik Buat Blog

info yg sangat bemanfaat bagi blog saya,,,, saya harap agan mau berkunjung ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan memberikan sedikit komentar Terima kasih

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@mizzCloudypasssword selalunya perlukan 8 aksara ada yg perlu huruf dengan angka.Selalunya ada paparan yang memberitahu kenapa password tak diterima

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih infonya bro sangat bermanfaat... kunjungan balik ya... http://boltim.blogspot.com

koonaISme said...
Teknik Buat Blog

tq:)

koonaISme said...
Teknik Buat Blog

terima kase :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Akhirnya saya bisa bikin blog sekarang, makasih ya kak.... boleh ditengok tuh hasilnya....

Hacker SEHAT said...
Teknik Buat Blog

saya ingin seperti teman'' yg memiliki sebuah blog wbsite

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tolong... saya nak upload gmbr tp xboleh la..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

your welcom

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@nurul safia zakariyakadang sebab line slow atau blogger punya pasal saya pun jadi mcm tu kdg2

Tok Jabit said...
Teknik Buat Blog

Semoga ramai akan mudah dan senang belajar buat blog dengan blogspot nanti.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@hasrul hassansaya pun berharap mcm tu juga.moga dapat membantu semua membuat blog

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thanx u alll..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

saya dh cuba,,napa x dpt jugak..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

trimakasih atas bantu'n cara nya

Unknown said...
Teknik Buat Blog

macam mane nak buat latar belakang macam nie ?

BLACKBERRY USER said...
Teknik Buat Blog

TQ

Unknown said...
Teknik Buat Blog

cra gnti bhsx gmn, aq buat koq jadix bhs arab

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Timer kasih for the tips...

Icah Banjarmasin said...
Teknik Buat Blog

Ziarah disini salam ukhuwah bagus sekali artikelnya.

Unknown said...
Teknik Buat Blog

knp sy tak boleh buat address kat blogger dashboard? mcm mana nk buat ye?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Lucky Heartsaya kurang faham maksud nya..nak buat link ker....

Dee Awan Biru said...
Teknik Buat Blog

terima kasih ats info ini...sy teringin nak buat blog..tp terus terang sy katakan sy xpandai..bila baca yg anda nyatakan..barulah faham sedikit...hehehhe..ilmu dikogsi dgn cara baik..besar pahalanya..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Dee Awan Birusaya cuma ingin berkongsi pengetahuan,ada yg faham dan ada yg tidak..tahniah lah jika berjaya buat blog dgn artikel ini...:)

Syalia said...
Teknik Buat Blog

Lho alamatnya tetap gak bisa

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Syaliaalamat jika tidak boleh bermakna sudah digunakan oleh org lain.

Fizah Oxford said...
Teknik Buat Blog

kenapa saya tak boleh masuk blog baru dan apa yang saya patut buat.tengok di mana blog sport.com ini.

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nak tanya..kenapa blog saya tak dapat di cari di google?

asri said...
Teknik Buat Blog

mksh atas infonya membuat blogger salam kenal..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

i like this

miezayahaya said...
Teknik Buat Blog

Saya pun..kenapa blog sy tak dpt cari kat google...blog sy.. miezayahaya.blogspot.com

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas kunjungan.. :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih ini sangat membantu saya dalam membuat blog saya sendiri.

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Bagaimana membuat tombol navigasi pada blog. terima kasih

ahmadkhalil said...
Teknik Buat Blog

'Carilah hatimu di tiga tempat. Temui hatimu sewaktu bangun membaca Al Quran. Tetapi jika tidak kau temui, carilah hatimu ketika mengerjakan solat. Jika tidak kau temui juga, kau carilah hatimu ketika duduk tafakkur mengingati mati. Jika kau tidak temui juga, maka berdoalah kepada Allah, pinta hati yang baru kerana hakikatnya pada ketika itu kau tidak mempunyai hati!'

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih kerana sudi mengajar sye ye

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih

AQILAHARISSA said...
Teknik Buat Blog

bahagian alamat x boleh dapat mesej maaf alamat blog ini tidak tersedia...

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@AQILAHARISSAalamat blog tu dah ada org guna cuba yang lain

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@zana amoisama sama ..:)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Hye..saya baru jea buat blog nii.. tak mahir lagi. Sesiapa yang baik hati tu tolong lah ajarkan rin :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Hyee,,rin baru jea buat blog..sape2 yg baik hati tu tolong lah ajarkan..heheh :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

macam ne nak buat post kite hnye kat 1 page je..??bile sye publish 1 post..kat semue page ade..mcmne ea..??

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas petunjuknya

Unknown said...
Teknik Buat Blog

yang sebelah atas ada kotak2 kecil ada tulis Home,site map,kod warna-kotak tu dipanggil apa macam mana nak buat

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@kuntum emascuba tutorial cara membuat menu horizontal

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thanks

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih,sahabat.
Teman dah dapat reka blog sendiri.

Unknown said...
Teknik Buat Blog

mboh pusing...

hektic propaganda said...
Teknik Buat Blog

macam mana ada blogger tu boleh buat macam nie ea .
"Sila LIKE dahulu untuk terus membaca

Facebook like pop for bloggerKlik "LIKE" Sekarang Untuk Lihat dan Baca Selanjutnya...

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@ijatXXyang tu guna timer...tutorial akan datang

Unknown said...
Teknik Buat Blog

PINTAR

Syazwani said...
Teknik Buat Blog

alamat tu camne,hm.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Wanie Syazwanimcm blog saya alamat teknikbuatblog...wanie boleh guna sebarang alamat.asalkan tiada org guna...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

bagus

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih bnyk2,alhamdulillah, sy dpt buat.

Rifqah said...
Teknik Buat Blog

kenapa dia tak keluar kat google eh ?

- KASIH IMAN - said...
Teknik Buat Blog

kalau tulis tajuk blog tdk le masuk dia bagi respon nilai tajuk x sah macam mane ea

Unknown said...
Teknik Buat Blog

okk

Unknown said...
Teknik Buat Blog

admin... sy dh buat blog tpi kalu kite search kt google xde kuar p0n..?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Amrin's shoppelepas buat blog daftar kat(add site)Webmaster Tools Google.Daftar pada web seperti blogr.my,pingje,kongsiblog.com dan add posting disana.jangan lupa ad url pada google,bing dan yahoo(search google tentang add url)dalam 2 atau 3 hari cuba cari blog Amrin ....

Unknown said...
Teknik Buat Blog

mantapp

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tHANK 4 dA iNFO its Help Me ALOT

baterikereta said...
Teknik Buat Blog

minta izin ilmu buat blog nih. Assalam baterikereta2u.blogspot.com .... promote :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

masih agak bingung dengan buat blog

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Thanks...,

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nice info..thanks...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Kalau dah ada gmail, macam mana nak tukar jadi blog?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Nabilah Bella kalau dah ada gmail..terus ke web blogger.log in
mula akan masuk ke personal info url nya
begini ..https://www.google.com/settings/personalinfo.Cuba masuk sekali lagi ke web blogger tanpa log off akaun tadi akan terpapar seperti langkah ke 6..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Saya Suka Blogger

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Thanks

Norhafiza Che Ishak said...
Teknik Buat Blog

maklumat sangat membantu..terima kasih

Unknown said...
Teknik Buat Blog

ohhhhhhhhhhhhhh..........trimas!!

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Assalamualaikum, mcm mana nk tkr nama profile? Nk ltak nama selain nama sbenar. Terima kasih..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Muhammad Suhairil bin Sarif
masuk pada dashboard...pada bahagian kanan atas ada ikon gambar profail.klik pada gambar disitu ada terdapat untuk sign out dsb.klik pada account .pada bahagian email&phone ambil edit

Izzat Hakim said...
Teknik Buat Blog

Good

Tihany Yeap said...
Teknik Buat Blog

Thanks .. It's a big help

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

Buat blog nie tak ada password ke? macam mana nak keluar n masuk blog? pls help..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Evi Subirada password log kita guna gmail

Unknown said...
Teknik Buat Blog

finnally successed......
#big smile

princess gemini said...
Teknik Buat Blog

hai...x faham pasal alamat blog....masa kita tulis tajuk blog...time tu ke kena reka alamat blog...

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@princess geminikena isi ruang kosong yg muncul pada paparan

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tq sangat yang share teknik nak buat blog ni ..
untukinternet.blogspot.com << blog pertama saya .. hehe
apa pandangan admin .. ada kekurangan x .. hehe

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Muhd Afiqsaya dah tgk blog saudara...ada byk yg boleh diubah...cuma baru lagi artikel baru satu....bila dah byk baru menarik

Unknown said...
Teknik Buat Blog

agak payah gak..sbb pening2 lalat ikot arahan.. tp x pe..ku cua gak.. wish me luck!! >,<

Unknown said...
Teknik Buat Blog

leh x cuba melawat blog saya.. mahukn komen yg jujur... trimas.... ;)

Fashion Pria said...
Teknik Buat Blog

makasi atas informasinya :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Kenapa kat blog saya tak ada button new post?Camner nak cari balik???

nuranishahlove said...
Teknik Buat Blog

mcm tu ye.. terima kasih

Tadeo said...
Teknik Buat Blog

mantap bek

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Kunjung mengujungi antara 1 blog.. ke 1 blog yang lain.. ibarat kita bertandang dan berkunjung ke rumah saudara mara kita.. itu lah Blogger sejati :p

nursabrina nasron said...
Teknik Buat Blog

Macam mananak buat 2 blog 1 email?

~adik sabrina~

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@sabrina nasronlog in ke dashboard blog..pada menu atas sebelah kiri ada klik pada my blogs...muncul senarai blog..sebelah kiri atas ada new blog..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nak tanya..bila sampai step yang no 7 jew saya akan dpt mesej "halaman yang anda minta tidak sah".apa masalah sebenarnya..bagaimana sy nak teruskan ke step seterusnya

Unknown said...
Teknik Buat Blog

cara bikin alamat nyegimana sih

Unknown said...
Teknik Buat Blog

saya sudah ada blogger sendiri!! terima kasih yerr ;)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

kalo dh Ad Account Mcm mne ye??Saya Masih X dapat Agy

Unknown said...
Teknik Buat Blog

udah berapa lama mas buat blog ? rame banget :-D, mohon bantuannya. masih newbie ni lagi melalang buana bagaimana cara buat blog. makasih artikelnya

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

blog ni baguss n membantu..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Mohon tumpang copy yer tutorial di ats

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Nor Syakirahboleh silakan....

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Tq :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

kenape langkah ke 2 tu ssh sngt...sya buat dari xblh pn

Unknown said...
Teknik Buat Blog

alhamdulillah..sya dh berjaya buat blog...terima kasih.....sila la ke blog sya ....

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Kapan" mampir ke blog kita dan juga kasih saran yah gan
Pembuatan Spanduk

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Kalo kiter dah ikot sume step tu, tapi x dapat gak,camana ek?sbb sayer dah cube wat blog guna sume step2 tu,tapi x leh gak...

Toko Cincin Kawin said...
Teknik Buat Blog

terimakasih gan, artikelnya sangat membantu gan

Unknown said...
Teknik Buat Blog

HAI.. saya ada masalh nk create page.. page wujud.. tapi sya nk buat page macam yg di home.. pelbagai post dekat page tu.. maksud saya pelbagia page.. n setiap page ada pelbagai tajuk cerita..xnak dia jadi terlalu panjang dalam page tu.. kita cuma klik n dia akn ke cerita penuh..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@NANI HASAN
rasanya cik nak menu untuk page tu...cuba cari tutorial berkenaan dengan menu untuk rujukkan...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Blog saya

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Masih kurang paham cara membuat blog

Unknown said...
Teknik Buat Blog

aneka wawasan

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Assalamualaikum... saya nak tanya macam mana nak create button misalnya read more untuk meneruskan pembacaan pada setiap post?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@johari hassanboleh guna button maker seperti likno web button maker

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih atas info ini..pandangan sy kalau nak berbelog gunakan blogspot dahulu..if berpuas hati dan mahu kelainan boleh gunakan servis berbayar..sy dah 8 tahun setia bersama blogspot..

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thanks

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas info berguna..

082234459373 WA JASA ADVERTISING 082332510086 WA said...
Teknik Buat Blog

Ane coba dulu yah gan tipsnya moga berhasil dan bermanfaat

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nak tanya boleh? backlink tu mcm mana ya ? sebb saya nak share tutorial dr blog tutorial someone ni, dia kasi. then dia suruh buat "backlink?" apa tu eh? boleh terangkan? terima kasih :)

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Princess Ashibacklink maksudnya letak link artikel..sumber dimana kita dapat tutorial tu...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

bersungguh2 pasti bisa

Unknown said...
Teknik Buat Blog

assunah

cik eira said...
Teknik Buat Blog

alamat blog tu cmne?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@mrs.beMyselfmcm blog saya alamatnya atau url teknikbuatblog.Puan boleh letak apa apa nama yg sesuai.kalau tak bolh bermakna alamat tu dah ada yg guna

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Saya dah buat blog dan dah ada ceritanya cam mana nk tau dah ada orng membacanya..

Norlee said...
Teknik Buat Blog

macam mn nk follow (or tambh kawn)

Norlee said...
Teknik Buat Blog

macam mana cara nk dptkan kwn or follower?

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Norleekena pasang widget follower.Biasanya pengunjung yg berminat dgn blog kita akan klik idget follower ni...

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@wanmadmasuk ke dashboard lihat pada stats...pageview

Unknown said...
Teknik Buat Blog

hmm...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih... :)

Toyota Tambun said...
Teknik Buat Blog

makasih gan infonya

Tok Jabit said...
Teknik Buat Blog

Memang mudah nak buat blog ni. Kita boleh buat blog peribadi, pastu bina blog niaga .. kedai online guna blog pun leh buat.

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nanti jgn lupa, melawat blog saya ye ;)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Meh lawat blog saya...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tq so much

NOERMALASARI.29 said...
Teknik Buat Blog

INDAHNYA HIDUP YANG KUJALANI

Unknown said...
Teknik Buat Blog

mohon copy n paste yerk..tq :D

Alan said...
Teknik Buat Blog

Thanks Gan atas infonya
Saya ada sedikit info juga tentang
Software Untuk Membuat Website Sendiri

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas informsinya........
salm kenal dan salam sukses...

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Tuhan bersama denga tenggelamnya matahari di senja ini, mohon susutkanlah kesedihan dari hatiku, besarkanlah kembali semangatku,....
mampukanlah aku mengabaikan yang tidak perlu dan mengutamakan yang penting bagi hidupku,,
Amiinnnnnn.................

Putuberbagi said...
Teknik Buat Blog

Thanks tutorialnya gan. Mantap banget.
Putuberbagi

Unknown said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih informasinya....
infonya sangat bermamfaat

Unknown said...
Teknik Buat Blog

kenapa ya, pada step ke7 saya telah mengisinya dengan benar dan telah klik " create blog" tapi setelah itu ada keterangan ''halaman yang anda minta tidak valid" mohon bantuannya

Unknown said...
Teknik Buat Blog

pada step ke 7 saya sudah mengisi semua dengan benar tapi setelah saya klik "create blog" saya dibawa ke halaman kosong "halaman yang anda minta tidak valid" mohon bantuannya

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

Amat Baik

Unknown said...
Teknik Buat Blog

TemanTapiMesra303

Jaka ariansyah said...
Teknik Buat Blog

Ini tutorial yang saya cari gan memberikan insifirasi sekali bagi pemula
Salam kenal gan membuat blog seo

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terimakasih infonya,,
sangat menarik dan bermanfaat,,
mantap

Unknown said...
Teknik Buat Blog

wow... menarik perkongsian ini... terima kasih kerana sudi berkongsi..

psssksubang said...
Teknik Buat Blog

tkasih dpt bljr.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 254   Newer› Newest»