Cara pasang artikel terkait linkwithin

Widget ini akan memaparkan secara rawak artikel yang berada didalam blog anda.Pemasangan nya adalah baik kerana akan meningkat pageview bagi blog anda.Ia akan meningkatkan populariti blog yang memasangnya kerana kemungkinan pengunjung akan klik artikel lain yang terpapar pada widget ini.
 Cara memasangnya.
1.Masuk ke web linkwithin.com
2.Disebelah kanan akan terpapar satu form seperti dibawah ini


   Isikan maklumat berikut:
   Email:masukkan alamat email anda
   Bloglink:alamat blog anda yang bermula dengan http://
   Platform:pilih blogger
   Width: pilih bilangan artikel yang hendak dipaparkan.
Tick pada My blog has light text on a dark background jika blog anda mempunyai latarbelakang gelap dengan tulisan cerah.
Kemudian pilih get widget

3.Klik pada install widget

4.Pada page element pilih blog yang ingin dipaparkan linkwithin jika anda mempunyai lebih dari satu
   blog.Kemudian klik pada add widget

   
Masuk semula keblog anda widget tersebut akan terpapar.Kedudukan dibawah posting adalah yang terbaik.Jika berada ditempat lain anda boleh pindahkannya.

Cara memindahkannya:
Kemudian masuk pada dashboard blog anda
Pilih layout  dan kedudukan linkwithin akan terpapar.Anda Cuma perlu seret dan ubah kebawah ruangan catatan blog.


Catat Ulasan

16 Comments:

wadud@duad berkata...
Teknik Buat Blog

salam.. tukar link dengan niche yang sama :)

http://blogspot-train.blogspot.com/

nazihah jamaludin berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih

Muhammad Salman berkata...
Teknik Buat Blog

artikelnya mantabs, oh iya Izin nyimpen ya brother Bank Mandiri Bank Terbaik di Indonesia

Berita terkini berkata...
Teknik Buat Blog

Terimaksaih tutorialnya,,, mampir ya..

mohd fazroy rashid berkata...
Teknik Buat Blog

thank bro

Fuad Hasan berkata...
Teknik Buat Blog

artikel yang sangat bermanfaat sekali ,

Haji Long berkata...
Teknik Buat Blog

blog yg byk memberi info pd blogger baru mcm sy..
singgah..
khalimahsakti.blogspot.com

Galih N Gumilar berkata...
Teknik Buat Blog

terimakasih gan atas tips nya


salam kenal

siti maimunah berkata...
Teknik Buat Blog

mana nak cari setting tu yer xjumpa pun dlm blog saya

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@siti maimunahsetting dilangkah yang keberapa tu tiada...

asha hana berkata...
Teknik Buat Blog

hye. hana nak tanya. dah lama dah letak linkwithin nie. tapi bila hana cuba klik one of the entry dekat widget tu. dia cakap entry tak wujud padahal entry masih ada dan hana tak pnh buang pown. boleh kasik tahu kenapa tak? dah banyak kali dah reinstall tapi tetap sama. kenapa ea.

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@asha hanajarang berlaku kecuali memang post tu dah delete.semua sekali tak ada ke Asha...

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@asha hanacuba guna nrelate ganti linkwithin

Muhammad Faris Al Fatih berkata...
Teknik Buat Blog

berhasil sob, saya sudah masang di blog saya.. terima kasih ya ilmunya. bermanfaat banget.. ^^

asha hana berkata...
Teknik Buat Blog

@Fokus Impian terima kasih try guna nrelate baru menjadi. ;)

fakhrul amin berkata...
Teknik Buat Blog

good sharing...saya dah buat

http://fakhrul-siti.blogspot.com/