Letak ikon label,author dan tarikh dibawah tajuk posting

Kebiasaannya ikon ikon ini berada dibawah posting.Posting kali ini akan menerangkan cara meletaknya dibawah tajuk posting











Masuk kedashboard-klik pada template---edit HTML



 Cari kod ini pada templates

<div class='post-header-line-1'>

dan kod ini dibawahnya:
<font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-SmnoiafLNV8/Tc54705P13I/AAAAAAAABrQ/iuNkQMZs1aQ/s1600/editor-icon-16x16.png) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><data:post.author/></font> | <font style='background:transparent url(http://1.bp.blogspot.com/-7-tIXHHq7UU/Tc55GE4g1PI/AAAAAAAABrY/ugFP3yUQFJU/s1600/PostDateIcon.png) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><data:post.timestamp/></font> | <font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-IvWFqxkpVB0/Tc54__yOqDI/AAAAAAAABrU/CacKU2pq6_k/s1600/label+Icon.jpg) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.labels'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=8&quot;' rel='tag'><data:label.name/></a>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'></b:if>
</b:loop>
</b:if></font>
kemudian klik save

update 9/5/2013

Catat Ulasan

13 Comments:

l° ~❤Misz Nadea❤~°l berkata...
Teknik Buat Blog

saya suke toturial kat sini.... dah masukkan link ni kat bloglist sy... nice toturial..tp ada msalah nak masukkan button like dalam setiap entry...dah cube tp tak jadi

Cik Gee berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas perkongsian. berhasil di blog saya.. <3

Shahira Mf berkata...
Teknik Buat Blog

camne nk tuka ke sebelah kanan? dh tuka left tu jadi right tp still x jadi

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Shahira Mfdefault pada blog memang dari kiri.Kalau nak ubah cuba pinda ukuran pading...:)

Ety berkata...
Teknik Buat Blog

kenapa tak keluar tarikh ?

Ety berkata...
Teknik Buat Blog

Ety dah buat, tapi dia tak keluar tarikh tapi keluar masa . macam mana yaa ?

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Ety
sebelum ini ada tak tarikh...cuba masuk pada design ....page elements..catatan blog..klik edit..pastikan tick ada pada tarikh

Kathy Rbain berkata...
Teknik Buat Blog

banyak tuto yang ok kat sini...boleh saya share kan?

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@Kathy Rbainboleh kalau nak share..:)

Xxxsophiacoolgrey berkata...
Teknik Buat Blog

ty..sngt berguna..

Lizan berkata...
Teknik Buat Blog
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lizan berkata...
Teknik Buat Blog

Salam, bagaimana nak insert space bawah ikon2 ni supaya tak bersambung terus dengan post contain. Terima kasih :)

Cik Matahariku berkata...
Teknik Buat Blog

saya tukar template, dan ingin letak nama author bawah post.Masalahnya saya tak jumpa code yang dimaksudkan.boleh tlg saya..?