Cara meningkatkan Alexa Rank

alexa logo
Terdapat banyak cara bagi  meningkatkan alexa rank , setiap blogger mempunyai cara tersendiri   bagi meningkatkan alexa rank. Bagi yang belum memahami apa itu alexa rank,ia adalah suatu pengukur trafik yang mengunjungi web atau blog.semakin kecil nilai Alexa Rank maka semakin baik trafik bagi sesuatu web ataupun  blog .

Berikut ini adalah lima cara bagaimana meningkatkan alexa rank:

1.Pasang  Widget Alexa
 Jangan segan untuk memasang widget ini pada blog anda walau pun nilai Alexa rank pada blog dalam   nilai juta.Dengan cara ini macam satu signal untuk dikirimkan ke server Alexa ketika blog kita dikunjungi.sehingga update pada blog kita terus menerus berjalan.Setiap klik pada widget Alexa yang dipasang pada blog kita jua dikira sebagai satu kunjungan.

2.Pasang Alexa Toolbar yang boleh didownload pada web Alexa.Jika sekiranya kita menggunakan Firefox adalah disarankan memasang add on Webrank Toolbar.

3.Menulis artikel pada sesuatu isu atau tema yang sedang hangat yang mana mampu meningkatkan trafik ke blog anda.

4.Melakukan Blogwalking dan meninggalkan komen pada blog yang kita lawati.,kebanyakan pemilik blog juga akan melawati blog anda kembali dan dari situ juga kita boleh mendapat trafik.

5.Sentuhan SEO pada posting adalah perlu agar lebih cepat di kesan oleh google dan blog kita menduduki halaman pertama hasil pencarian,akan membawa kesan dimana kemungkinan untuk dikunjungi adalah lebih tinggi.

Catat Ulasan

24 Comments:

pachenko berkata...
Teknik Buat Blog

nice info..

aReaL berkata...
Teknik Buat Blog

Amat Berguna Ni... Memang Berkesan... Dah Cuba Sebelum ini... Hehehe... Happy Blogging...

Jom Baca Ni- (GAMBAR) Bukti Kukuh Yang Menunjukan Ariel Peterporn Membintangi Video Lucah Itu..

nEo.. berkata...
Teknik Buat Blog

good info..thx for sharing.

LadyBird berkata...
Teknik Buat Blog

logo alexa tu ade code html die x?

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@LadyBirddptkan kod kat http://www.rankwidget.com/

Butik Jaidaa berkata...
Teknik Buat Blog

bagus byk ilmu sy dapat..

DIZP RENDITION berkata...
Teknik Buat Blog

tahnks ya > sekarang saya dapet ilmu banyak

Asnita Beauty Creation berkata...
Teknik Buat Blog

Banyak tul ilmu memblogging boleh dipelajari di sini.. Terima kasih!

Encik Peluang berkata...
Teknik Buat Blog

telah buat teknik ni...mmg menbantu sgt2...walaupun ranking duk paras juta2 tp letak je kat blog...pe nak kisah

Dokter Gigi berkata...
Teknik Buat Blog

I have read your blog, and its content is quite informative and amusing. I would love to exchange banner link with your blog, if you do not mind. Although my blog's topic is about Dentistry. If it's okay, come visit my blog @www.magahaya.blogspot.com, and get my banner link there. Thanks in advance

MonozCore berkata...
Teknik Buat Blog

Mampir buat lihat alexa artikel yang lainnya..

chegu abbas berkata...
Teknik Buat Blog

nak letak dekat mana???wiget tu...cer kabo sikit hihihi

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@chegu abbasinstall dan akan terpapar pada toolbar browser

Hanif berkata...
Teknik Buat Blog

nice blog and thanks..alexa I berjuta-juta dan I ikut advice u

Iksan Sawaludin berkata...
Teknik Buat Blog

salam kenal..
saya pak iksan dari Indonesia, senang bisa ketemu dg blog anda.
tips anda diatas cukup membantu, sy pun sepakat dg tips anda tsb

thanks

Lucky Dhimas Putra Chaniago berkata...
Teknik Buat Blog

kreeen admin.....!!1

NuZuL HaZiQ berkata...
Teknik Buat Blog

thanks kongsi ilmu

Iwan Zenna berkata...
Teknik Buat Blog

semua artikel sangat membantu,trim...

Iwan Zenna berkata...
Teknik Buat Blog

mantap..sangat membantu,trimakasih..

Detektif Sewel berkata...
Teknik Buat Blog

Thx...ilmu yg berguna...!! :D


jom singgah!

http://detektifsewel.blogspot.com/2012/08/assalamualaikum-smua-ni-ader-satu-kesah.html

SGBSURABAYA berkata...
Teknik Buat Blog

Info yang menarik untuk di coba

Norazilawati Ahmad berkata...
Teknik Buat Blog

info yang sangat menarik dan bermanfaat...

BinDaud berkata...
Teknik Buat Blog

Nice Info.
Tqvm.

Kamarul Arnizam berkata...
Teknik Buat Blog

Thanks, really helpful