Masaalah mengosongkan ruangan title pada widget

Adakah anda menghadapi masaalah apabila hendak mengosongkan ruangan pada title semasa memasukkan widget pada blog.Kebiasaanya error Required field must not be blank  akan keluar jika anda cuba save widget tanpa memasukkan tajuk pada title.Tapi masaalah ialah nya jika kita hendak masukkan widget bagi menu horizontal pada blog tentunya tak sesuai letak title yang akan terpapar diatasnya,lainlah kalau kita nak letak apa apa kat sidebar.Jika anda ada masaalah ini janganlah risau kerana ada cara untuk mengatasinya.

Anda cuma perlu taip pada ruangan title   <sp>
Kemudian save widget anda

Post a Comment

34 Comments:

ejum said...
Teknik Buat Blog

ilmu yang baik..thanks

nabilah_2908 said...
Teknik Buat Blog

oh..mcm tu..thnks ya...sy mmg hadapi mslh mcm ni...

thnks...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TOY STORY 3

yahaya said...
Teknik Buat Blog

terima kasih kembali.sama sama kita berkongsi maklumat.

Memorable Maiden said...
Teknik Buat Blog

oh....cm2 ye..mmg asyik ngn mslah nie jerk...

Hassanah said...
Teknik Buat Blog

thanx,
selasai masalah

fiq said...
Teknik Buat Blog

ooowwhh.. camtu je ek? nnt saya try. tq =)

Hazzy Ishak said...
Teknik Buat Blog

baru tahu
thanks

Ila said...
Teknik Buat Blog

thnx :)

Gurlinrainbow said...
Teknik Buat Blog

owh mcm tu eh . ehe thanx ! =)

Bisnis Online Internet said...
Teknik Buat Blog

ini tips yg sy cari-cari. tips yg bagus sob....


slm kenal,
beni

Purpleroses said...
Teknik Buat Blog

Many thanks..

Purpleroses said...
Teknik Buat Blog

Many thanks..

Gurlinrainbow said...
Teknik Buat Blog

owh mcm tu eh . ehe thanx ! =)

Hassanah said...
Teknik Buat Blog

thanx,selasai masalah

ejum said...
Teknik Buat Blog

ilmu yang baik..thanks

Memorable Maiden said...
Teknik Buat Blog

oh....cm2 ye..mmg asyik ngn mslah nie jerk...

nabilah_2908 said...
Teknik Buat Blog

oh..mcm tu..thnks ya...sy mmg hadapi mslh mcm ni...



thnks...(^_^)



jom ke APA KATA HATI pulak,
TOY STORY 3

Nanang said...
Teknik Buat Blog

Nice tips... :)

softwarevb said...
Teknik Buat Blog

thanks for sharing bro...

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

thanks it really help me

AiN Z said...
Teknik Buat Blog

waaa.... alhamdulillah.. saya mmg cari benda ni....

L-E-E-Z-A said...
Teknik Buat Blog

@Purpleroses

tenkiu ;-)

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@shahniz89
ok shah dah tutup word verification tu...

software 45 said...
Teknik Buat Blog

thank info-nya ..sangat bagus..

oempak said...
Teknik Buat Blog

also you can use <!--> on title field, thanks anyway :)

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@oempak
ye betul sob.. guna kod pada template pun boleh.

akuanakpahang said...
Teknik Buat Blog

Salam singgah lepak2 baca n3 anda.

Ummiega said...
Teknik Buat Blog

Saya hanya menambahkan huruf titik saja.

Shaharudin Md Ali said...
Teknik Buat Blog

Saya buta it tetapi saya amat berminat buat blog.pembelajaran yang saudara berikan kurang jelas dan tiada contoh pada penghujung artikel.
bagaimana cara saya boleh memahami pembelajaran buat blog ini?.

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@Shaharudin Md Alimemang agak sukar bagi yg belum biasa untuk memahaminya.Apa yg ada dalam tutorial blog ini perlu dipraktikkan untuk melihat hasilnya.

Manchester United said...
Teknik Buat Blog

@Memorable Maiden
woy

hanyzham hadny said...
Teknik Buat Blog

tak menjadila

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@hanyzham hadnykalau tak jadi kena masuk kod pada template.saya akan update insyallah kalau jumpa....

ummuzaifah said...
Teknik Buat Blog

tqvm byk dpt manafaatnya