cara letak posting lama di halaman pertama

Mungkin dalam banyak posting yang ada pada blog ada posting lama yang ingin kita tampilkan semula pada halaman utama.Posting ini tentunya mendapat sambutan seperti mempunyai jumlah komen yang tinggi dan masih lagi sesuai untuk berada dihalaman utama.Jika ingin meletakkan semula dihalaman pertama berikut adalah caranya.

1.Masuk ke blogger,pada dashboard pilih edit posts .


2.Pada paparan edit posts,pilih posting yang dikehendakki dan klik pada edit.

3.Seterusnya pilih post options


4.Kemudian ubah tarikh posting tersebut pada tarikh yang baru.
**kalau nak buat sticky post pun boleh guna cara ini.

Post a Comment

14 Comments:

Dark Half said...
Teknik Buat Blog

useful info, thnx
dah biasa guna linkwithin, bleh try camni lak

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

anggasona said...
Teknik Buat Blog

manteb sobat artikelny nya, sgt bermanfaat :) keep share ...

belalang hijau said...
Teknik Buat Blog

leh try buat nih...
thank ya!

Emisu said...
Teknik Buat Blog

tq. info berguna

yastro said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih kerana berkongsi..

Azmil aka Jamel said...
Teknik Buat Blog

good info and sharing ....

kaswid said...
Teknik Buat Blog

nice share...

Pirate KL said...
Teknik Buat Blog

tenkiu2!

res ipsa liquitor said...
Teknik Buat Blog

tenkiu

morcd said...
Teknik Buat Blog

thank Q 4 sharing

eiela said...
Teknik Buat Blog

thanks you,,tgh belajar tuto yang nih plak...

Aku-Ida said...
Teknik Buat Blog

sgt bagus... mmg dh lame nk buat..tak sangke la plak senang je

anum shukri said...
Teknik Buat Blog

salam...
nak tanya..kalau nak buat sticky pos tu nak kena ubah tarikh macam mana?

blackrosehunter said...
Teknik Buat Blog

perkongsian yang berguna..=)thanks.