Cara letak background disekeliling kotak komen

Mungkin korang hendakkan sedikit kelainan pada kotak komen.Apa kata kalau kita letakkan background disekelingnya.Background ini boleh kita letakkan warna sahaja atau pun imej.Cara membuatnya agak mudah cuma masukkan kod dibawah ini sebelum kod ]]></b:skin>

kotak komentar

  • Masuk ke dashboard---template
  • Edit HTML

dan masukkan kod dibawah ini:

Background warna:

.comment-form { background:#BE81F7; border:3px solid #74DF00; margin:0 10px 20px 10px; padding:0 0 0 15px; }


background  imej:

.comment-form { background:url(http://2.bp.blogspot.com/_yqzcBmyK-mo/TQgvvkNhoDI/AAAAAAAABK8/Il34NarWo1k/s1600/animated_50.gif); border:3px solid #74DF00; margin:0 10px 20px 10px; padding:0 0 0 15px; }


Bahagian teks berwarna hijau boleh diubah dengan warna yang dingini dan juga imej dengan meletakkan url bagi imej.
kemudian save template.

Catat Ulasan

18 Comments:

princeduyong berkata...
Teknik Buat Blog

bagaus bagus...

Hazzy Ishak berkata...
Teknik Buat Blog

nak cuba jugak lah

suffer8zine berkata...
Teknik Buat Blog

wahhhh nice!

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

Muhamad Nor @ Mamat @ Putra berkata...
Teknik Buat Blog

yahaya, sy ade tutorial recent post edisi baru , recent post nie telah di upgrade leh ltak thumbnail, summary, tgok la yea :)..

four dreams berkata...
Teknik Buat Blog

mantap bro, izin save yaaa :)

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Asis Sugiantokalau nak backgroung lain ganti saja urlnya..selamat mencuba

geekz36 berkata...
Teknik Buat Blog

size background picture size yg sesuai? or size background picture akan auto fit?

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@geekz36saiz akan auto masuk sampai penuh ruangan.Cuma jgn saiz besar.biasa saiz 100px X 100 px lebih kecil lebih baik.

Shu Shinju berkata...
Teknik Buat Blog

x boleh pon...huhuhuhu...

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Shu Shinjusetengah template x boleh.

astheams berkata...
Teknik Buat Blog

Ini kan hanya pada tempat untuk berkomentar, Kalau untuk merubah warna seluruh kotak komentarnya, gimana ? seperti d blog ini

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@astheamsada sob cuba lihat pada :Cara letak scroll dan background pada komen

Ayin Sweet berkata...
Teknik Buat Blog

nice ;)

Auni Mardhiah berkata...
Teknik Buat Blog

bagusnya.... mmg berguna utk the new blogger

gerakkan kaki kate horrey berkata...
Teknik Buat Blog

salam,
ada tak tutorial letak kotak comment menggunakan classic Template? :)
sila beri tunjuk ajar mekacehh -V-

Nozah berkata...
Teknik Buat Blog

hye..saya nakminta ajar macam mana nak buat blog yang tetikus dia ada nama kita n ada gambar kecil..dan saya nak buat blog saya bakground dia ada gambar saya

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Nozahinshallah saya akan buatkan tutorial nya..maaf agak sibuk

LovelyDhinda berkata...
Teknik Buat Blog

i like it.....<3