Tukar perkataan pada linkwithin

Memasang widget linkwithin blog merupakan suatu perkara yang baik kerana boleh meningkatkan page view kita.Kebiasaannya perkataan seperti pada widget ini adalah you might also like atau anda mungkin juga meminati.Jika ingin menukar kepada perkataan lain berikut adalah caranya:


Letakkan kod berikut bersama kod linkwithin semasa anda memasukkan widget tersebut seperti dibawah.


<script>linkwithin_text='teks yang anda ingin tampilkan'</script>




Sumber: http://www.linkwithin.com/faq

Post a Comment

11 Comments:

Cikgu CTE said...
Teknik Buat Blog

terima kasih...

senang sangat...terus jadi..

suffer8zine said...
Teknik Buat Blog
This comment has been removed by a blog administrator.
Ekha Miranda said...
Teknik Buat Blog

tq..sgt bergune..:)

Bui Idzra Ryn said...
Teknik Buat Blog

yes..sy dh buat..menjadi..thanks!!

Pirate said...
Teknik Buat Blog

Thx Yahaya, dah cuba da menjadi :)

redzuan said...
Teknik Buat Blog

da berjaya buat thanx dgn tutorial ni. mmg senang :)

n lagi 1 kan sy da buat menu bar tanpa hack yg bro terangkan. just nk tnya boleh tak perkataan tu di bold kan supaya nmpak lebih jelas. n boleh tak nk adjust tinggi menubar tu. sbb dalam koding tu cuma lebar (width) je boleh adjust. yg tngginyer xde. hope bro boleh bantu.

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@redzuanletak mcm ni pada teks cth...<b>Home</b>

adjust tinggi:
<table border="1" style="width: 300px; height:150px;">

Zona Indonesia said...
Teknik Buat Blog

Nice info... related post akan sangat membantu pengunjung menjelajahi blog...apakagi bila dibantu denga perkataan yang tepat.. "Silahkan kunjungi artikel lainnya" :) Peace

Niena Aziz said...
Teknik Buat Blog

jadi2 :) thanks yea

Cassidy said...
Teknik Buat Blog

thanks bro... rugged lah blog u nie..

Diya Sesame said...
Teknik Buat Blog

kalau guna classic template,boleh x buat linkwithin??