Tukar perkataan pada linkwithin

Memasang widget linkwithin blog merupakan suatu perkara yang baik kerana boleh meningkatkan page view kita.Kebiasaannya perkataan seperti pada widget ini adalah you might also like atau anda mungkin juga meminati.Jika ingin menukar kepada perkataan lain berikut adalah caranya:


Letakkan kod berikut bersama kod linkwithin semasa anda memasukkan widget tersebut seperti dibawah.


<script>linkwithin_text='teks yang anda ingin tampilkan'</script>




Sumber: http://www.linkwithin.com/faq

Catat Ulasan

11 Comments:

Cikgu CTE berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih...

senang sangat...terus jadi..

suffer8zine berkata...
Teknik Buat Blog
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ekha Miranda berkata...
Teknik Buat Blog

tq..sgt bergune..:)

Bui Idzra Ryn berkata...
Teknik Buat Blog

yes..sy dh buat..menjadi..thanks!!

Pirate berkata...
Teknik Buat Blog

Thx Yahaya, dah cuba da menjadi :)

redzuan berkata...
Teknik Buat Blog

da berjaya buat thanx dgn tutorial ni. mmg senang :)

n lagi 1 kan sy da buat menu bar tanpa hack yg bro terangkan. just nk tnya boleh tak perkataan tu di bold kan supaya nmpak lebih jelas. n boleh tak nk adjust tinggi menubar tu. sbb dalam koding tu cuma lebar (width) je boleh adjust. yg tngginyer xde. hope bro boleh bantu.

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@redzuanletak mcm ni pada teks cth...<b>Home</b>

adjust tinggi:
<table border="1" style="width: 300px; height:150px;">

Zona Indonesia berkata...
Teknik Buat Blog

Nice info... related post akan sangat membantu pengunjung menjelajahi blog...apakagi bila dibantu denga perkataan yang tepat.. "Silahkan kunjungi artikel lainnya" :) Peace

Niena Aziz berkata...
Teknik Buat Blog

jadi2 :) thanks yea

Cassidy berkata...
Teknik Buat Blog

thanks bro... rugged lah blog u nie..

Diya Sesame berkata...
Teknik Buat Blog

kalau guna classic template,boleh x buat linkwithin??