Ucapan kepada pengunjung bila meninggalkan blog

Kedatangan pengunjung keblog kita merupakan sesuatu yang diharapkan para blogger.Sebagai menghargainya, bolehlah kita letakkan ucapan  yang akan terpapar bila pengunjung hendak meninggalkan blog kita.

ucapan blog

Dibawah ini adalah cara membuatnya.

Masuk ke blogger pilih design ---pada dashboard,Klik pada template----edit Html


dan cari kod </head> pada template

Kemudian masukkan kod dibawah ini selepas kod </head>
<script type='text/javascript'>
// goodbye alert
function goodbye(){
alert(&#39; Terima Kasih kerana berkunjung,sila datang lagi.. &#39;);
}
parent.window.onunload=goodbye;
</script>
Gantikan teks berwarna hijau dengan teks yang anda inginkan
Dan seterusnya  klik save template.

update 9/5/2013

Post a Comment

31 Comments:

saiazuan said...
Teknik Buat Blog

tips yg menarik.. :D

evolusi dari apple http://eleventx.blogspot.com/2011/07/tech-icloud.html

diyan said...
Teknik Buat Blog

tq tq :)

Soleh said...
Teknik Buat Blog

Boleh x letak link sekali. Jika ada macam mana caranya? Thanks in Advance

dwaty said...
Teknik Buat Blog

salam... yahaya... singgah ni... cam nak letak widget ni tapi... dah banyak sangatla widget kat blog saya... dah berat rasanya... heehehehe... ada tips tak kurangkan berat walaupun banyak widget...???

cheQnOnO said...
Teknik Buat Blog

Dah try!thanks ya :P

gang tutorial said...
Teknik Buat Blog

malahan ane paling gak suka kalo masih ada ucapan2 kayak itu..termasuk beberapa blogger yang lain..

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@dwatyblog berat kalau guna imej yg tak di mampat,widget yg tidak perlu dipasang pada sidebar..javascript elok upload sendiri pada google site.skrip pada tutorial mcm ni tak berat biasa saja..

yahaya said...
Teknik Buat Blog

@gang tutorialsaya pun tak suka mcm gangguan saja tapi ada yg bertanya dan berminat..selera masing2...

CMRatu Fotografi said...
Teknik Buat Blog

best2.. mesti try..

wow power leveling said...
Teknik Buat Blog

I visited this page first time and found it Very Good Job of acknowledgment and a marvelous source of info.

itsme..liss'75 said...
Teknik Buat Blog

alamakkk...blur lak caner nk bwt....caner ekk nk bwt..kureng paham lak.

eikieyn said...
Teknik Buat Blog

nice sharing~ nanti free2 bleh la try. thanks eh. :D

Niena Aziz said...
Teknik Buat Blog

suka! love it <3

TeDjo said...
Teknik Buat Blog

terima kasih atas petunjuknya ...

Taufiq Tiramisu said...
Teknik Buat Blog

tips yg best hanya dari sini. hehehe. blogger otai!!

si cantik sally said...
Teknik Buat Blog

nak minta tolong ad kawan kate blog saye tak kemas???terjah jom lihat camne nak kemas ek???ad tutorial tunjuk aja skit tQ

NoRaQiLah JohaRi said...
Teknik Buat Blog

tq for your information..
i like it =)

PurpleApple78 said...
Teknik Buat Blog

thank tutorial...

suzie rahman said...
Teknik Buat Blog

menarik ni

Abuyaa said...
Teknik Buat Blog

Terima kasih. Menjadi.

sentuhan ajaib pasutri said...
Teknik Buat Blog

terima kasih artikelnya.
sangat bermanfaat sekali.
salam sukses

Nur Laila Adlina said...
Teknik Buat Blog

@nurfaizzah rahim

kita sama la ...
Dah lama aq carik bende nih..!!
akhirnya jumpa jgk..
hehe ;)

Hanim said...
Teknik Buat Blog

tips yang amat berguna.. tq so much

Teah_Aten D'luvers said...
Teknik Buat Blog

hye korang jangan lupe untuk follow my blog okey !
sayang korang ! muahxx!

izzatul atiq said...
Teknik Buat Blog

x dapat pon .

nurr f@!sha f@t!h@h said...
Teknik Buat Blog

as salam, makacih2 da jadik...shuke2

ezzatul syafiq said...
Teknik Buat Blog

kenapa tak jadi :(

♥♥ Lady D ♥♥ said...
Teknik Buat Blog

byk yg dibelajar dr sini...
time kasih..
free2 meh la jengah2 saya di http://dianahotnspicy.blogspot.com/

Nor Pazilah Che Haron said...
Teknik Buat Blog

thanks yer!

Phoenix Orchid said...
Teknik Buat Blog

good....sy dh buat...

Atie said...
Teknik Buat Blog

saya dah buat tapi keluar ucapan terima kasih saja di bawah tajuk setiap post..mcamna sy nak hilangkan terima kasih tu?..tlg email sy di zuriati.mdyatim78@gmail.com