Cara pasang widget Live Traffic

Widget live traffic memboleh anda mengetahui dari mana datangnya pengunjung sebaik saja mengunjungi blog anda.Jika anda ingin memasangnya.ikutilah langkah dibawah ini.

live traffic











 

1.Masuk ke web feedjit.com
2.Klik pada choose your Feedjit


traffic







3.Pilih feedjit completely free dan klik pada sign up


signup









4.Bahagian ini anda boleh mengubah saiz widget,background,jenis teks,border dan button



trafik blog




















Pada bahagian bawah kita boleh memilih untuk memasang widget ini pada blogger blog,wordpress dan sebagainya. Kemudian klik pada go

5.Kemudian muncul instruction for installing on blogger

pasang widget




















Klik pada butang click to open a new window and install on blogger.

6.Muncul Add Page element...Klik pada add widget
pasa blog













7.Live traffic telah siap dipasang pada blog anda



layout blog

Catat Ulasan

23 Comments:

Ahmad Saadillah berkata...
Teknik Buat Blog

Kalau mengenai live traffik ini saya belum pasang di blog saya sob...
infonya menarik dan menambah pengetahua saya mengenai widget traffik
terima kasih ya..
salam kenal

Nurul Amin Husain berkata...
Teknik Buat Blog

salam. saya berjaya letak feedjit dlm blog saya (aminhusain85.blogspot.com), cuma agak pelik sb visitor pertama dari kuantan pahang sedangkan saya tinggal di kota bharu. harap mendapat penjelasan.
tq.

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@Nurul Amin Husainpada bahagian bawah widget ambil menu...paparan akan muncul..pilih change your location

Hanif Fathullah berkata...
Teknik Buat Blog

thankss tutorialnya ane ambil ya nanti ane cantumkan pemiliknya sob di http://kotablogg.blogspot.com/
thanks ya

fetty elis berkata...
Teknik Buat Blog

thanks..info yg sangat membina ^^

Tyressia Ween berkata...
Teknik Buat Blog

info yg berguna pd sy yg baru sj mbina blog. TQ.

Thanjawa Arif berkata...
Teknik Buat Blog

sedang berkunjung di sini sob, dalam rangka mencari guru blogger ini,
salam kenal ya

Zieyzie Ilisha berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih...dah boleh buat huhuhuhu....

Mitra Bibit berkata...
Teknik Buat Blog

Salam Sukses....

Sekedar informasi untuk sahabat blogger smuanya,
Kontes Review untuk mendukung penghijauan bumi tinggal 2 minggu lagi.
Berhadiah JUTAAN rupiah lho....
Kontes ini bukan kontes SEO murni jadi dapat diikuti oleh siapapun....
Info Selengkapnya:
www.MitraBibit.com

Nursyah Ani berkata...
Teknik Buat Blog

wa..bestnya dpt buat

Rudy Bond berkata...
Teknik Buat Blog

keren bro

QuickPassTV berkata...
Teknik Buat Blog

thanks!!

Watch Gangster Squad Online Free

aieyuu angel kohiru berkata...
Teknik Buat Blog

pandai!

sahnip sahmin berkata...
Teknik Buat Blog

hm... kalau saya sih elbih milih histats mas.. soalnya lebih praktis gitu...

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@Hanif Fathullahboleh sob...sama sama kita berbagi ilmu

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@Thanjawa Arifsalam kenal juga...

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@Zieyzie Ilishatahniah kerana berjaya

RUHIYAH NAZIHAH berkata...
Teknik Buat Blog

saya dah ikut stepnya, tapi tak juga keluar statistik traffic tersebut. bagaimanakah caranya untuk betulkkanya?

zaimatul ummah berkata...
Teknik Buat Blog

THANKSS FOR INFO

riniamira berkata...
Teknik Buat Blog

saya punya tak jadi la. dia tak keluar pun benda feedjit tu. cuma title je keluar. tapi dah paste coding tu dah

Najmi Hunwick berkata...
Teknik Buat Blog

Maaf , tapi saya tak berjaya buat :(

Azna berkata...
Teknik Buat Blog

saya dah pasang tetapi kenapa lokasi saya di feedjit tidak sama dengan lokasi sebenar saya?

Fatihah Rahimi berkata...
Teknik Buat Blog

assalamualaikum , nk tnye knp feedjit sy jadi mcm ni ?? (sila lihat blog sy) http://elnauramujahidah.blogspot.my/