Mengetahui jumlah pengunjung

Bagi yang mempunyai blog atau website tentunya ingin mengetahui jumah pengunjung yang sedang online. Ada beberapa tools tambahan (widget) yang boleh kita gunakan.
Berikut adalah beberapa website yang menyediakan widget khusus untuk memaparkan jumlah “user online” dengan berbagai bentuk yang menarik .


statistik blog











Kelebihan bagi widget ini adalah paparan pengunjung yang online secara real time dan juga dapat melihat apakah artikel yang sedang dilihat pengunjung serta negara asal web kita.Tidak memerlukan pendaftaran cuma salin kod yang disediakan pada blog atau web kita.
 

radar

Widget ini lebih kurang sama dengan Whos.among.us, Widget adalah setara dengan Whos. Among. US Cubalah dengan mendaftar di radarurl.com kemudian copy dan paste code html yang ada di halaman depan tersebut.



whosread

Widget ini amat mudah karena tidak perlu menyalin kod javascript di web kita.Tapi kekurangan widget ini ialah tidak realtime, perlu di refresh untuk melihat pengunjung yang baru datang.

Catat Ulasan

20 Comments:

mdzuardi berkata...
terima kasih atas kunjungan

Terlalu banyak ilmu yang berguna,sampai aku pun naik pening,apapun aku ucapkan terima kasih atas ilmu percuma ni. semoga tt panjang umur dan murah rezeki.

yahaya berkata...
terima kasih atas kunjungan

@~aNiS~kena masuk ke web tu,kena register.kemudian salin kod..kembali ke blog
masuk kedesign--ambil page elements--pilih html/javascript dan paste kod tadi...kemudian save..

faiz berkata...
terima kasih atas kunjungan

terima kasih dengan info ni...blog ni banyak bantu blogger2 baru..

fatihahilmi :) berkata...
terima kasih atas kunjungan

amek . Halal eh ?
terima kasih :)

Raihana Astina berkata...
terima kasih atas kunjungan

tq2 .. blog nie sgt membantu ..
like sgt (:

KotaLabua berkata...
terima kasih atas kunjungan

@yahaya
tima kasih bro...mula2 tu tk paham tapi akhirnya brjaya juga...

aida-myasara berkata...
terima kasih atas kunjungan

terima kasih bg ilmu blog ni
semoga ALLAH memurahkan rezeki anda
ni bukan bodek tp kenyataan

TAHIRK berkata...
terima kasih atas kunjungan

Thenkiyu brow..

Mademoiselle Atin berkata...
terima kasih atas kunjungan

salam..thanks sbb ajar sume bnd ni..skang blog aten da maju la sket,,xde la bosan n senyap je..umm..nk mintak tolg nih..boleh tk bg cide untok radio singapore ria89.7 fm tu? aten teringin nk dgr radio sne la. kalau dpt tolong bagos sgt..all in all..thanks a lot !

yahaya berkata...
terima kasih atas kunjungan

@Mademoiselle Atinsaya dah masukkan pada tutorial...

zaky farras berkata...
terima kasih atas kunjungan

makasih infonya...

NikZaidi berkata...
terima kasih atas kunjungan

goog blog..thanks for information.

PANITIA KEMAHIRAN HIDUP berkata...
terima kasih atas kunjungan

tahniah...teruskan usaha murni ni.

kuaqilihsan berkata...
terima kasih atas kunjungan

terima kasih atas kunjungan

Danish Homestay Perling Apartment berkata...
terima kasih atas kunjungan

Memang best blog you ini...I appreciate so much..Banyak ilmu yang you dah turunkan...Semuga murah rezeki yer..

Rosyima Kasim berkata...
terima kasih atas kunjungan

byk tip dan ilmu yg sy dapat.maklum la sya budak baru belajar..huhu

Zanny Salleh berkata...
terima kasih atas kunjungan

macam mana nak masukkan dlm blog jika nak tahu jumlah pengunjung

Fokus Impian berkata...
terima kasih atas kunjungan

@Zanny Sallehdaftar pada web tersebut dan dapatkan kod.kemudian masuk ke dashboard...pilih layout..add a gadget...html/javascript dan masukkan kod tadi..kemudian save

Suwarno sa berkata...
terima kasih atas kunjungan

Ilmu anda ini sangat banyak memberi masuka terutama bagi para pemula yg ingin berkarya di bloger.
thank you farimac

AyaZuki berkata...
terima kasih atas kunjungan

thanks :)