Cara pasang widget add me on google

Widget add me on google adalah seakan akan facebook like box.Ia adalah widget yang memaparkan jumlah follower bagi Google + Circle.Ia adalah widget yang membolehkan kita berhubung dengan pengunjung.







Langkah langkah bagi  memasangnya:
Dapatkan google+ id pada google plus profile page
Url contohnya adalah seperti dibawah ini
https://plus.google.com/b/()812701480064512353519/posts

1.Masuk ke web widgetplus.com
2.Klik pada butang get widget
3.Masukkan google+ id tadi pada tab basic setting (seperti contoh pada teks berwarna merah diatas)











   Beberapa setting lain juga boleh diubah seperti warna background,warna button,saiz  teks dan sebagainya.
4.Kemudian klik pada butang get code(yang akan muncul diatasnya) dan salin kod yang diberi
5.Masuk ke design>>Page elements>>HTML/Javascript
6.Masukkan kod pada widget dan simpan untuk melihat hasilnya.



klik butang +1 jika suka artikel ini :) :)

Catat Ulasan

10 Comments:

Nurul Faiz Bikers berkata...
Teknik Buat Blog

macam mana nak dapatkan google id tu?

A.Salim berkata...
Teknik Buat Blog

Terima kasih infonya semoga tambah sukses.

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Nurul Faiz Bikerskena daftar kat google plus

Abed Saragih berkata...
Teknik Buat Blog

Terima kasih udah berbagi.

mempawah contents berkata...
Teknik Buat Blog

saya dah pasang link blog ini, mohon pasang jugalah link saya tu.

CINTA UNTUK KITA berkata...
Teknik Buat Blog

sy nk minta tlg ni.. blog sy tak dpt search.. pergi link di bawah ni ya.. tq very much!

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/02/tolonglah-cinta-untuk-kita-ni.html

ICAH BANJARMASIN berkata...
Teknik Buat Blog

Informasi yang sangat bermanfaat nih bang pokoknya sip banget dah.

irvan efendy (sevenfoldism) berkata...
Teknik Buat Blog

kerennnnn abissssss

Luqman Hakim berkata...
Teknik Buat Blog

tq bro sbb gi tau dah boleh dwnload ghost rider tu, boleh la masukkan link dlm entri tu hehe...tq ekk

blog lirik lagu berkata...
Teknik Buat Blog

makasih untuk tutorialnya...salam