Cara buat tulisan pelangi

Kalau anda rasa berminat untuk membuat teks berwarna warni caranya mudah saja.hanya salin kod dibawah ini;


<script src="http://sites.google.com/site/copycatgroup/Home/jsfile/rainbowtext.js"></script>


Kemudian:

Masuk ke Dashboard
Pilih Design
Edit HTML
Cari kod : </head>
Paste kod diatas tadi dibawah </head>
Kemudian Klik 'Save'

Jika sekiranya anda ingin memasukkan teks berwarna warni ini pada posting,masukkan kod ini:


<span class="rainbow_text"> teks yang ingin dibuat berwarna warni</span>

nota:dimasukkan ketika  membuat posting dalam mode edit HTML  dan bukan compose

selamat mencuba

Catat Ulasan

10 Comments:

kampusinternet berkata...
Teknik Buat Blog

Tips sederhana yg patut dicoba.
Terimaksih sudi berbagi.

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Nieylicio Kerolicio
dimasukkan ketika dalam mode edit html,kalau mode compose..tak menjadi...

wawa berkata...
Teknik Buat Blog

tak jadi.....=(


Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

suzie rahman berkata...
Teknik Buat Blog

xjd pon..

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@suzie rahmankalau script dah dimasukkan pada template, semasa posting klik pada butang edit HTML dan masukkan kod pada akhirartikel .teks selamat mencuba diatas tu saya buat teks pelangi.Kalau tak nampak mungkin javascript pada browser disable..

edayah nur berkata...
Teknik Buat Blog

ta ta0 lah.
susah nak cari.
ambik masa pulak uh.

hendyblack berkata...
Teknik Buat Blog

bagaimana cara apabila saya mau mengaplikasikannya pada tulisan ABOUT THIS BLOG, mohon jawabannya dilayangkan pada blog saya http://hendyblack.blogspot.com, terima kasih

Tanpa Nama berkata...
Teknik Buat Blog

MANTAPPPPP

josua1 berkata...
Teknik Buat Blog

salam sejahtera terima kasih dengan infonya... boleh tak ajar bagaimana nak page jadi macam ni----> domain.blogspot.com/p/blog-page_5890.html tukar ke domain.blogspot.com/p/contoh-saja.html saya tak tau buat lah..

FaTieN berkata...
Teknik Buat Blog

aslakum