Cara membuat link berkelip disertai dengan kerlipan bintang

kerlipan
Cara ini membolehkan link berkelip bila dihalakan cursor padanya.Disamping berkelip ia kan mengeluarkan kerlipan bintang disekeliling.Tidak menggunakan javascript,hanya gabungan css dan imej sahaja.Contohnya boleh dilihat pada blog ini.Kalau berminat hendak membuatnya,berikut adalah langkahnya:

Klik pada template---Edit HTML


Cari kod:
</head>
Dan letak kod ini diatasnya:
<style>
a:hover { text-decoration:blink; background:url(http://4.bp.blogspot.com/_yqzcBmyK-mo/TQoQiCZ0nuI/AAAAAAAABLU/d_28pRsm7XM/s1600/blink.gif); }
</style>

atau gunakan yang dibawah ini:

bintang berkelip

http://4.bp.blogspot.com/-A7M9Y087VyU/TOEGx2SguCI/AAAAAAAABGw/gTzKReIhj_0/s1600/str4.gif
cuma tukarkan tulisan merah pada diatas dengan url bagi kerlipan seperti diatas
#sesuai hanya untuk template berwarna gelap.

Simpan template…selesai..

Catat Ulasan

46 Comments:

Iskandar Agong berkata...
Teknik Buat Blog

Thanx 4 ur info..

suffer8zine berkata...
Teknik Buat Blog

nice ni!

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

FARIZ RAZALI berkata...
Teknik Buat Blog

YES SEMUA LINK BERKILAT-KILAT... TQ!!

Ain Zulaikha berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih tutorial :)

toyolkiut berkata...
Teknik Buat Blog

TK DH CUBA..
JADI LA..
TIMA KASIH BANYAK2..

Merli berkata...
Teknik Buat Blog

keren tekhniknya... saya gk mudheng :( sama yg ginian :(

husnaAzman berkata...
Teknik Buat Blog

dah try!!!

azHa berkata...
Teknik Buat Blog

thnx yahhh =)

DAYA SAYANG :) berkata...
Teknik Buat Blog

mcam mane nak tukar wane kelip2? nak mcam blog ny punye link berkelip :)

dewimalam berkata...
Teknik Buat Blog

T,kasih...saya dah banyak belajar dari blog ni...dah buat dah...!

ukhra berkata...
Teknik Buat Blog

thks tips nya sob :D

astheams berkata...
Teknik Buat Blog

disave ah...!!!

IkHwAnI lUv berkata...
Teknik Buat Blog

xder yg lain ker???nk yg lain..uhuh

Dang Intan Duka berkata...
Teknik Buat Blog

dah praktikkan..dah lama nak wat mcm tu..
baru sekarang dapat buat..
thanks bro..

ARY SETAN berkata...
Teknik Buat Blog

thank :)

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@MariaMira saya dah letak lagi satu warna.

MariaMira berkata...
Teknik Buat Blog

ok suka2, tq..so sy tukar warna title spy nampak :)

dian berkata...
Teknik Buat Blog

Thank's ya utk artikelnya... :)

jimbecoolz berkata...
Teknik Buat Blog

mantabbbbbbbb GAN ,makasih infonya

aliah zainuddin berkata...
Teknik Buat Blog

maaf ya .saya tidak tahu cara untuk mencari kod head . sudah puas saya menekan ctrl+f tapi tidak menjadi . harap diajar cara mencari kod nya . tolong ya . :)

aen ashiqin berkata...
Teknik Buat Blog

salam ,blog awk mmg best..banyakan lgi tutorial ye, gudluck..

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@aen ashiqin
wasalam,tq ...kembali kerana menggunakan tutorial disini

SMKNaning berkata...
Teknik Buat Blog

hi...smart la blog nie..ada tak cara mcm mna nak link kan microsoft word ke dlm blog?kena tukar ke pdf dulu ka atau ada cara lain?urgent nie...pm saya k :)

TK HANURA berkata...
Teknik Buat Blog

siipp..bossss

DESA CILEMBU berkata...
Teknik Buat Blog

mantev gan terimakasih,moga ilmunya m'mbawamu kesurga..amin
difollow juga yah..biar mudah nyariinnya

wani berkata...
Teknik Buat Blog

thanks.da jadi.jom singgah cni

AisYah berkata...
Teknik Buat Blog

comel

Rina berkata...
Teknik Buat Blog

sye share tutor nie :) sye credit keyh :)

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Rina

ok silakan....:)

deqla manjew berkata...
Teknik Buat Blog

slm...mcm mana erk nk wat link yg kite klik tu tulisan jd besar, mcm kat blog kamu nih..xmo kelip2 sbb blog sy template cerah..

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@deqla manjew
cari kod mcm ni pada template
a:hover {
text-decoration:underline;
color: $(link.hover.color);
font-size:20px;
}

cuma tambah font-size:20px; saja pada kod tadi

WonDerfuL SCarves berkata...
Teknik Buat Blog

cara ni boleh digunakan untuk tajuk blog kita ker?tp tak boleh pun

Blog Jojo berkata...
Teknik Buat Blog

dah jadi dah

princess and prince story , dude :P berkata...
Teknik Buat Blog

saya nak tanya macam mana nak letak lagu dalam blog ??

princess and prince story , dude :P berkata...
Teknik Buat Blog

saya nak tanya macam mane nak letak lagu dalam blog??

Tomi Pusing berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih ya Gan,atas infonya ? I like this Gan?

qaseh johanna berkata...
Teknik Buat Blog

terima kasih..sy dh cuba.. :))

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Tomi Pusingsama sama...:)

Nur Imelia Ibrahim berkata...
Teknik Buat Blog

tak jumpa head :( :( :(

Dede Thea berkata...
Teknik Buat Blog

terimakasih kawan,tutorialnya sangat membantu saya untuk mempercantik my blog,,,,,thank you

AMRI YUSUF berkata...
Teknik Buat Blog

saya banyak belajar dari blog anda.bolehkah saya copy paste sebagian isinya yang mana saya perlukan untuk saya pelajari.

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@AMRI YUSUFboleh kalau nak copy ....:)

Endang Setiawan berkata...
Teknik Buat Blog

ngetest gan.....hehe

gema aspriya berkata...
Teknik Buat Blog

thank mas,,,

Ian Renfaan berkata...
Teknik Buat Blog

nice,,,(Y)

cikda adha berkata...
Teknik Buat Blog

Terima Kasih ;)