Cara membuat link berkelip disertai dengan kerlipan bintang

kerlipan
Cara ini membolehkan link berkelip bila dihalakan cursor padanya.Disamping berkelip ia kan mengeluarkan kerlipan bintang disekeliling.Tidak menggunakan javascript,hanya gabungan css dan imej sahaja.Contohnya boleh dilihat pada blog ini.Kalau berminat hendak membuatnya,berikut adalah langkahnya:

Klik pada template---Edit HTML


Cari kod:
</head>
Dan letak kod ini diatasnya:
<style>
a:hover { text-decoration:blink; background:url(http://4.bp.blogspot.com/_yqzcBmyK-mo/TQoQiCZ0nuI/AAAAAAAABLU/d_28pRsm7XM/s1600/blink.gif); }
</style>

atau gunakan yang dibawah ini:

bintang berkelip

http://4.bp.blogspot.com/-A7M9Y087VyU/TOEGx2SguCI/AAAAAAAABGw/gTzKReIhj_0/s1600/str4.gif
cuma tukarkan tulisan merah pada diatas dengan url bagi kerlipan seperti diatas
#sesuai hanya untuk template berwarna gelap.

Simpan template…selesai..

Post a Comment

46 Comments:

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

Thanx 4 ur info..

suffer8zine said...
Teknik Buat Blog

nice ni!

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

Fariz Razali said...
Teknik Buat Blog

YES SEMUA LINK BERKILAT-KILAT... TQ!!

Ain Zulaikha said...
Teknik Buat Blog

terima kasih tutorial :)

toyolkiut said...
Teknik Buat Blog

TK DH CUBA..
JADI LA..
TIMA KASIH BANYAK2..

Merli said...
Teknik Buat Blog

keren tekhniknya... saya gk mudheng :( sama yg ginian :(

husnaAzman said...
Teknik Buat Blog

dah try!!!

Putri Sayang Kamu (PSK) said...
Teknik Buat Blog

thnx yahhh =)

Dayaa sayang :) said...
Teknik Buat Blog

mcam mane nak tukar wane kelip2? nak mcam blog ny punye link berkelip :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

T,kasih...saya dah banyak belajar dari blog ni...dah buat dah...!

ukhra said...
Teknik Buat Blog

thks tips nya sob :D

astheams said...
Teknik Buat Blog

disave ah...!!!

Unknown said...
Teknik Buat Blog

xder yg lain ker???nk yg lain..uhuh

Dang Intan Duka said...
Teknik Buat Blog

dah praktikkan..dah lama nak wat mcm tu..
baru sekarang dapat buat..
thanks bro..

ARY SETAN said...
Teknik Buat Blog

thank :)

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@MariaMira saya dah letak lagi satu warna.

Mar said...
Teknik Buat Blog

ok suka2, tq..so sy tukar warna title spy nampak :)

dian handayani said...
Teknik Buat Blog

Thank's ya utk artikelnya... :)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

mantabbbbbbbb GAN ,makasih infonya

Little Alli said...
Teknik Buat Blog

maaf ya .saya tidak tahu cara untuk mencari kod head . sudah puas saya menekan ctrl+f tapi tidak menjadi . harap diajar cara mencari kod nya . tolong ya . :)

aen ashiqin said...
Teknik Buat Blog

salam ,blog awk mmg best..banyakan lgi tutorial ye, gudluck..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@aen ashiqin
wasalam,tq ...kembali kerana menggunakan tutorial disini

SMKNaning said...
Teknik Buat Blog

hi...smart la blog nie..ada tak cara mcm mna nak link kan microsoft word ke dlm blog?kena tukar ke pdf dulu ka atau ada cara lain?urgent nie...pm saya k :)

TK HANURA said...
Teknik Buat Blog

siipp..bossss

DESA CILEMBU said...
Teknik Buat Blog

mantev gan terimakasih,moga ilmunya m'mbawamu kesurga..amin
difollow juga yah..biar mudah nyariinnya

wani said...
Teknik Buat Blog

thanks.da jadi.jom singgah cni

AisYah said...
Teknik Buat Blog

comel

Anonymous said...
Teknik Buat Blog

sye share tutor nie :) sye credit keyh :)

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Rina

ok silakan....:)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

slm...mcm mana erk nk wat link yg kite klik tu tulisan jd besar, mcm kat blog kamu nih..xmo kelip2 sbb blog sy template cerah..

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@deqla manjew
cari kod mcm ni pada template
a:hover {
text-decoration:underline;
color: $(link.hover.color);
font-size:20px;
}

cuma tambah font-size:20px; saja pada kod tadi

WonDerfuL SCarves said...
Teknik Buat Blog

cara ni boleh digunakan untuk tajuk blog kita ker?tp tak boleh pun

Charlie said...
Teknik Buat Blog

dah jadi dah

Being Young and Muslim ^^ said...
Teknik Buat Blog

saya nak tanya macam mana nak letak lagu dalam blog ??

Being Young and Muslim ^^ said...
Teknik Buat Blog

saya nak tanya macam mane nak letak lagu dalam blog??

Unknown said...
Teknik Buat Blog

terima kasih ya Gan,atas infonya ? I like this Gan?

qaseh johanna said...
Teknik Buat Blog

terima kasih..sy dh cuba.. :))

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@Tomi Pusingsama sama...:)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

tak jumpa head :( :( :(

dedetea66 said...
Teknik Buat Blog

terimakasih kawan,tutorialnya sangat membantu saya untuk mempercantik my blog,,,,,thank you

144400220011 said...
Teknik Buat Blog

saya banyak belajar dari blog anda.bolehkah saya copy paste sebagian isinya yang mana saya perlukan untuk saya pelajari.

sibersensasi said...
Teknik Buat Blog

@AMRI YUSUFboleh kalau nak copy ....:)

Unknown said...
Teknik Buat Blog

ngetest gan.....hehe

Unknown said...
Teknik Buat Blog

thank mas,,,

Unknown said...
Teknik Buat Blog

nice,,,(Y)

RadHanis2829 said...
Teknik Buat Blog

Terima Kasih ;)