Membuat teks berkelip/blink

tulisan berkelip
Tulisan yang berkelip pada blog banyak digunakan bagi menarik minat pengunjung untuk melihat dan klik link pada tulisan tersebut.Cara nya amat mudah cuma letakkan kod blink pada depan dan belakang teks yang hendak
contohnya:

Jika hendak melatak blink pada teks cuma tambahkan kod blink didepan dan belakang seperti contoh dibawah:
<blink> TULISAN BERKELIP</blink>
kod mesti rapat,Jika ada ruang kosong antara tanda < > dengan blink  ia tidak berfungsi
HASILNYA:

TULISAN BERKELIP





Untuk meletakkan blink teks pada link
:
<blink><a href="http://teknikbuatblog.blogspot.com/2010/04/membuat-teks-berkelipblink.html"target="_blank">MEMBUAT LINK PADA TEKS</a></blink>
HASILNYA:

Nota:Hanya sesuai untuk browser tertentu sahaja:Netscape(sesetengah version sahaja)dan Mozilla Firefox .Internet Explorer tidak support tags ini.

Catat Ulasan

60 Comments:

Ma@Atun berkata...
Teknik Buat Blog

Salam.. x jadi pun.. :)

toyolkiut berkata...
Teknik Buat Blog

oo..
tp TK pkai internet explorer..xleh guna kod ni..

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@toyolkiutkebanyakan pengunjung menggunakan firefox.Internet explorer kurang popular sekarang atas sebab tertentu.

WanN berkata...
Teknik Buat Blog

jadi!!thanks ya :)

MissyNursy ♥ berkata...
Teknik Buat Blog

huhu..thanks! jd.. :)

Aziedbest berkata...
Teknik Buat Blog

ok.thanks admin...dah try..memang menarik..tq for sharing..may god bless you..

Taufiq Tiramisu berkata...
Teknik Buat Blog

salam..pertanyaan..

mcam mana nak letak code, dalam posting, dan taknak bagi code tu berfungsi mcam yang awk jadikan contoh dalam post diatas tu?

harap dapat jawapan..

dah lama tertanya tanya :D

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Taufiq Tiramisusebelum letak pada posting kena tukar bentuk selalu saya guna encode html yg ada pada sidebar blog ini.Blh juga kat http://htmlentities.net/..

Taufiq Tiramisu berkata...
Teknik Buat Blog

maksud awk tuka bentuk macam mana?
tak faham..
boleh terangkan lagi tak?
:D

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Taufiq Tiramisucuba buka webhttp://htmlentities.net/.. copy code yang nak tukar kat ruang atas tu tekan butang encode kod itu akan diubah bentuk..supaya boleh muncul kat posting dan kat komentar juga...cuba dulu..

Taufiq Tiramisu berkata...
Teknik Buat Blog

ok bang!..
dah faham
thank you
:D

Cik Teratai berkata...
Teknik Buat Blog

sy cuba buat xjd la...xfhm sngt.bole ajar satu2..tima ksh

yulianti berkata...
Teknik Buat Blog

terrimalasih atas infonya..salam kenal..saya tunggu kunjungan balik ke blog saya..silahkan...

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@honeymaduayat yg nak buat berkelip cuma apit dengan kod blink kiri dan kanan seperti diatas.

n0r fAzLeEn mOhAmmAd nAsiR berkata...
Teknik Buat Blog
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@n0r fAzLeEn mOhAmmAd nAsiRkalau x nampak teks diatas berkelip bermakna tak support..saya guna mozilla.

TESLAMARIN berkata...
Teknik Buat Blog

akhirnya menjadi juga, teruskan usaha, bantuan anda amat dihargai,

Arrester Muza berkata...
Teknik Buat Blog

wahhh kereenn...

Jihad Al-Quran berkata...
Teknik Buat Blog

salam.. untuk code tu,kt mana nk letak? kt html ke ape? sy tak tau lak kt mana nk letak? bole bgtau secara detail kt mana nk taru coding tu?

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Jihad Al-Qurannak letak kat post pun boleh cuma masuk terus kod tu.boleh nak letak kat sidebar/widget ambil page-element-add a gadget-HTML/javascript-paste kod kat situ dan save

miss travel berkata...
Teknik Buat Blog

smart...follow mw back..

sha_ex berkata...
Teknik Buat Blog

jadi2 tq

panjul berkata...
Teknik Buat Blog

thank ya mas bro... SALAM DAHSAT, Luar Biasa

id_a berkata...
Teknik Buat Blog

TAK FAHAM LA CARA NK BUATNYE:-(

mobilya dekorasyon berkata...
Teknik Buat Blog

thanks good information

Adhie Faisal berkata...
Teknik Buat Blog

berharga sekali infonya untuk pemula seperti saya,trims...

shah berkata...
Teknik Buat Blog

x paham la cam mana sy ni blur skit pasal benda2 ni

Lisa berkata...
Teknik Buat Blog

wah!!dah jadi...sukanya..tima ksh bang yahya...

Lisa berkata...
Teknik Buat Blog

dah jadi..sukanya...

Lisa berkata...
Teknik Buat Blog

@Ma@Atun

sentuhan ajaib pasutri berkata...
Teknik Buat Blog

sensasional

MarComm Institute berkata...
Teknik Buat Blog

Yang tulisan Berkelip tidak berhasil di blog saya?? kenapa ya??

..:: ღ tulip ღ ::.. berkata...
Teknik Buat Blog

thanks for info...

Eduan Sabeli berkata...
Teknik Buat Blog

kenape sy x dpt pun?
sy skunk gune aurora
x kan x support kot

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Eduan Sabeliblink support cuma untuk mozilla sahaja kecuali menggunakan javascript

nur jihah berkata...
Teknik Buat Blog

semua bnda saya buat tak jadi . . .

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@nur jihahcopy saja kod contoh diatas ganti dgn tulisan sendiri...kalau x jadi mungkin guna browser yg x support blink..:)

METALLIZER31 berkata...
Teknik Buat Blog

TRIMS....WIDGET..... GAN....

Belog Si Anjai berkata...
Teknik Buat Blog

macam mana nak buat text berkelip

nuri nuraeni berkata...
Teknik Buat Blog

kod blink tuh apa sih

Rudy Hartono berkata...
Teknik Buat Blog

thanks atas informasinya yang sangat bermanfaat dan mudah dicerna, salam kenal ya gan, follow me
http://caramembuatyangakumau.blogspot.com

Capital I berkata...
Teknik Buat Blog

suka !

eone davilza berkata...
Teknik Buat Blog

tq ats infonya langsung ke TKP... slm knl ea

Suzliyana Haji Mohamad berkata...
Teknik Buat Blog

Menarik2download

Fajar Muhammad R berkata...
Teknik Buat Blog

Thank's yaa...

Putri Nurdiana berkata...
Teknik Buat Blog

TAK BLH PUN

CV. SRIWIJAYA MANDIRI berkata...
Teknik Buat Blog

SELAMAT DATANG DI CV.SRIWIJAYA MANDIRI

darisudutpandang berkata...
Teknik Buat Blog

nak minta tolong,saya nak tanya mengapa pada blog saya diruangan komen tulisan 'catat ulasan' bertindih dengan linkwithin. Macamana nak selesaikan sebab sebelum ini tak jadi macam itu. Terima kasih atas bantuan anda.

Mizjue Dahari berkata...
Teknik Buat Blog

hYE.. saya sudah lama mengikuti blog tuanempunya.. mohon agar trik/tutorial tuanempuya ditampal pada blog saya.. akan diletakan tuanempunya blog sebagai sumber.. trimas..

abah khalisha berkata...
Teknik Buat Blog

Thanks..

Eira Nazhan berkata...
Teknik Buat Blog

macam mana perkataan label tu nak tukar ayat kelip2..sy buat x jadi pun...ke nak kene add HTML jgk?tu kan klu nk buat perkataan baru...

Arman Seman berkata...
Teknik Buat Blog

Tutorial mudah..tapi amat bermakna dan sangat membantu untuk mencantikkan blog. Untuk browser safari support aku rasa code ni.

ZURAINI GHAZALI berkata...
Teknik Buat Blog

salam... saya cuba buat teks supaya berklip @ bergerak menggunakan blin n marquee.. tapi display (Your HTML cannot be accepted: Tag is not allowed: BLINK)
bagaimana utk menyelesaikan masalah tersebut..

PASUKAN PERONDA SUKARELA(PPS) KG SEPAKAT TELUK KUMBAR,P.P berkata...
Teknik Buat Blog

TERBAIK

Siti Zubaidah berkata...
Teknik Buat Blog

Sangat membantu untuk membina blog baru bagi mereka yang tidak tahun.

Erdayanti Muchtar berkata...
Teknik Buat Blog

Hubungi Saya

may_eka berkata...
Teknik Buat Blog

salam

permata biru berkata...
Teknik Buat Blog

xnak pulak menjadi

toko azka berkata...
Teknik Buat Blog

ok gan mkasih banget

Muhd Nadzmi berkata...
Teknik Buat Blog

woww