Mendapatkan kembali post yang didelete

Blogger ada menyediakan undelete this blog untuk mendapatkan kembali blog yang sudah didelete.Bagaimana pula kalau kita hendak mendapatkan kembali post yang telah dipadam.

Berikut adalah beberapa cara untuk mendapatkan kembali post yang telah dipadam:

Cara pertama

Dapat kan salinan cache dari web dan masukkan kembali post dari cache

Taipkan pada search cache:http://namabloganda.blogspot.com/

Cara kedua:

Cara ini sesuai jika anda masih bekerja dengan komputer dimana anda membuat post tersebut.Tekan butang Ctlr+H untuk membuka senarai history pada sidebar.Dapatkan bahagian dimana anda telah mengedit post dan terus mengedit atau publish post(ataupun copy dan paste dari cache yang memaparkan post) .
history

Catat Ulasan

14 Comments:

one2paii berkata...
Teknik Buat Blog

info yang bagus bro..nnt gua leh cube

saidatul_syamin berkata...
Teknik Buat Blog

kalau nak dapat delete entry dr blog orang laen cmne ? kdg2 kte x sempat bce, dah delete

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@saidatul_syaminsaya x brapa faham soalan cik.utk blog sendiri saja.

Teknik SEO Blogspot | blogo-on berkata...
Teknik Buat Blog

benar-benar cara yang kreatif sobat.. sangat membantu disaat otak ruwet,, heheh,,,

Raihana Astina berkata...
Teknik Buat Blog

maaf .. sye xphm =)
camne ek nk buat?

Raihana Astina berkata...
Teknik Buat Blog

nk paste kt mne ?.. sye xphm .. sory =)

Hajar Hadija berkata...
Teknik Buat Blog

kalau history tu dah di delete mcm mana?

yahaya berkata...
Teknik Buat Blog

@Hajar Hadijacuba search kat google how to recover deleted history...

suraya berkata...
Teknik Buat Blog

Ada post yang telah dipadamkan dari blog tapi masih boleh dilihat dlm carian goggle melalui cached. Bagaimana cara untuk memadamkan terus post tersebut dari cached?

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@surayacuba lihat tutorial cara menghapus broken link dari blog,maaf paparan baru web master tools belum saya update

cheeze maz berkata...
Teknik Buat Blog

salinan cache tu cari di mana ya? akak tak faham.

Fokus Impian berkata...
Teknik Buat Blog

@cheeze maztaip kan pada search di browser >>> cache:http://namabloganda.blogspot.com/

taipkan bermula dengan cache dan tukar namabloganda dengan blog kakak..

kamil salleh berkata...
Teknik Buat Blog

Boleh dicuba, mana tahu boleh dpt kembali sebab banyak yang penting bagi saya entri tu

T.Kasih bagi info ini, nanti saya cuba.

Lizan berkata...
Teknik Buat Blog

Terima kasih :) ... skg dah boleh jimat tenaga.